10 pronarë anijesh i bashkohen platformës për anijet me emetim zero

Dhjetë kompani i janë bashkuar nismës Pronarët e ngarkesave për anije me emetim zero (coZEV) të nisur nga pronarët e anijeve, të cilët synojnë të zhvendosin të gjitha mallrat e tyre detare në anije të fuqizuara nga karburantet pa karbon deri në vitin 2040.

Nënshkruesit e fundit të platformës janë Beiersdorf, Dupont, Electrolux, ETTLI Kaffee, Moose Toys, Ohana Beverage Company, Philips, REI Co-op, Sisley dhe Target dhe ata i bashkohen Amazon, Brooks Running, Frog Bikes, IKEA, Inditex, Michelin. , Patagonia, Tchibo dhe Unilever, duke e çuar totalin në 19 kompani që duan të ndihmojnë në dekarbonizimin e zinxhirit të vlerës detare.

Platforma u lançua në tetor 2021 kur një numër i kompanive shumëkombëshe nënshkruan deklaratën e ambicieve coZEV 2040, dhe ajo lehtësohet nga Instituti Aspen. Që atëherë, coZEV ka filluar të demonstrojë rastin e biznesit për të investuar në lëndë djegëse dhe teknologji të shkallëzuara me emetime zero, të afta për të arritur dekarbonizimin e plotë të industrisë detare në një trajektore të përafruar me Parisin.

"Në më pak se një vit, coZEV ka ndryshuar diskursin rreth dekarbonizimit në transportin detar." një dit Dan PorterfieldPresident dhe CEO i Institutit Aspen. “Përmes coZEV, pronarët e mallrave po iniciojnë një tranzicion të energjisë së pastër në këtë industri kritike dhe Instituti Aspen është krenar t'i mbështesë ata dhe të ndihmojë në arritjen e suksesit të tyre. »

Platforma vlerëson se sektori i transportit detar rrezikon të bjerë prapa dhe të rrisë pjesën e tij të emetimeve globale nga 3% sot në 10% deri në vitin 2050.

Si e tillë, nënshkruesit e platformës këmbëngulin se ambicia e lartë nga ana e kompanive klientë të industrisë detare është thelbësore për të siguruar që kalimi te karburantet me emetim zero të fillojë me zell që këtu. mesi i viteve 2020, arrin shkallëzueshmërinë deri në vitin 2030, tejkalon shumë transportin e karburanteve fosile deri në vitin 2040 dhe dekarbonizon plotësisht sektorin e transportit detar më së voni deri në vitin 2050.

"Mbështetja për dekarbonizimin detar është rritur me shpejtësi në një kohë të shkurtër falë kompanive të guximshme dhe liderëve të klimës, të cilët po artikulojnë qartë ambiciet e tyre klimatike si klientë të mallrave për transportuesit e transportit detar, prodhuesit e karburanteve, portet dhe palët e tjera të interesit. një dit Ingrid Irigoyendrejtor i coZEV dhe Iniciativa për Dekarbonizimin e Transportit Aspen, e cila është një nismë e programit të Energjisë dhe Mjedisit të Institutit Aspen.

“Udhëtimi i dekarbonizimit detar i ekonomisë globale është ende në fazat e hershme, por një progres i tillë në më pak se një vit na konfirmon se pronarët e ngarkesave mund të kenë një ndikim të shpejtë kur të bashkohen. »

Irigoyen shtoi se nevojiteshin investime të përshpejtuara për të nxjerrë në det një flotë të madhe anijesh me emetim zero deri në vitin 2040.

“Kjo listë në rritje e nënshkruesve të coZEV 2040 që përfaqësojnë një gamë të gjerë industrish, përforcon ndjenjën tonë të optimizmit se ne mund të eliminojmë ndikimin klimatik të sektorëve më të vështirë për të reduktuar. Por veprimi i aktorit të parë në këtë hapësirë ​​nuk mjafton. Shpresojmë që veprimet e politikës globale dhe rajonale, si Akti i Reduktimit të Inflacionit të miratuar së fundmi në Shtetet e Bashkuara, diskutimet e vazhdueshme brenda Bashkimit Evropian mbi politikën e tyre Fit For 55 dhe takimet e ardhshme të Organizatës Ndërkombëtare Detare, do të sjellin përfitime konkrete politike. që përputhet me ambicien e pronarëve të mallrave për të arritur të ardhmen e energjisë së pastër që të gjithë e meritojmë.