Filipinet pozicionohen si kryeqyteti detar i botës

Departamenti i Transportit (DOTr) tha dje se do ta bënte vendin "kryeqytetin detar të botës" duke i ofruar industrisë globale të transportit detarë filipinas të nivelit më të lartë.

Jaime Bautista, sekretari i DOTr, tha se agjencia është e gatshme të përballojë sfidat aktuale me të cilat përballet industria detare që vendi të arrijë një reputacion të tillë.

Të konsideruar si punëtorë kryesorë globalë, detarët ndihmojnë në përshpejtimin e lëvizjes së rreth 90% të mallrave në mbarë botën, ku një e treta e lëvizësve globalë janë zakonisht filipinas, shpjegoi Bautista.

Me detarët filipinas që dhuruan rreth 595 milionë dollarë vetëm në shtator dhe pagesat e parashikuara në fund të vitit me vlerë 7,1 miliardë dollarë, më shumë se 600 detarë filipinas kontribuojnë drejtpërdrejt në socio-ekonominë e vendit, shpjegoi shefi i transportit.

marinarët filipinas
Imazhi vetëm për qëllime përfaqësimi.

Së bashku me zbatimin e reformave për industrinë detare të Filipineve për të përmbushur standardet globale, DOTr vjen me një plan zhvillimi të industrisë detare me vlerë 10 pikë për të marrë shenjën e vendit në botë.Industria globale detare.

Plani mbulon modernizimin e lundrimit në brendësi, zgjerimin e kapaciteteve të ndërtimit dhe riparimit të anijeve, zhvillimin e një parku industrial detar, mbrojtjen e mjedisit detar, zhvillimin e rrjeteve ujore të brendshme, si dhe duke marrë parasysh konkluzionet e vlerësimi i marrë nga Komisioni Evropian dhe organi i pavarur vlerësues i Organizatës Ndërkombëtare Detare (IMO) me veprime korrigjuese në disa nivele, ndër të tjera.

Bautista përmendi se DOTr, nëpërmjet Autoritetit të Industrisë Detare, po punon për të zbatuar dhe mbikëqyrur masat korrigjuese për gati 50 detarë filipinas të punësuar aktualisht nga disa anije me flamur të BE-së.

Në një zhvillim të ngjashëm, Autoriteti i Aviacionit Civil të Filipineve tha dje se kishte kaluar standardet ndërkombëtare të sigurisë të Organizatës Ndërkombëtare të Aviacionit Civil (ICAO) me një rezultat prej 69%, që tejkaloi mesataren botërore prej 67,6%.

Vlerësimi më i lartë vjen pasi aktiviteti i verifikimit jashtë vendit u krye më 1 shtator, ku ekspertët e çështjeve të ICAO-s vunë re se nuk kishte probleme të mëdha sigurie për Filipinet.

Objektivi kryesor i një aktiviteti të tillë është të sigurojë që këto teknika dhe parime të vendosin standarde dhe t'u rekomandojnë shteteve praktikat më të mira në lidhje me aktivitetet e aviacionit civil ndërkombëtar për të vendosur rritjen e sigurt dhe të rregullt të aviacionit.

ICAO është një agjenci e specializuar e OKB-së me 193 shtete anëtare që vendos rregullore dhe standarde për sigurinë e aviacionit, efikasitetin, sigurinë dhe mbrojtjen e mjedisit.
ICAO vlerëson aftësitë dhe aftësitë e Shteteve Anëtare të OKB-së për të zbatuar mbikëqyrjen efektive të sigurisë së operacioneve të fluturimit.

Referencat: Malaya Business Insight

Lajmet më të fundit të transportit