Keppel ia dorëzon ADNOC Drilling-it të parën nga tre pajisjet e reja jackup

Filiali i Keppel Corporation, Keppel Offshore & Marine (Keppel O&M), ka dorëzuar të parin nga tre pajisjet e reja jackup në ADNOC Drilling në Emiratet e Bashkuara Arabe. Kjo është në përputhje me strategjinë e zgjerimit të flotës së gjigantit të shpimit për të përmbushur objektivat e kapacitetit prodhues të ADNOC.

Fillimisht, tre platformat ishin pjesë e një serie prej pesë platformash që Keppel FELS kishte ndërtuar për Borr Drilling. Më parë, Keppel dhe Borr kishin vonuar dërgesat e këtyre platformave fillimisht në qershor 2020 dhe më pas në janar 2021, gjë që rezultoi në shtyrjen e dorëzimit të planifikuar të platformave për në vitin 2023. Këto pajisje do të dorëzoheshin gradualisht me dorëzimin e parë në maj 2023 dhe përfundimtar dorëzim në dhjetor 2023.

Megjithatë, Keppel O&M hyri në një marrëveshje të amenduar me Borr Drilling dhe disa nga filialet e saj në tetor 2022 për të përshpejtuar, ndër të tjera, dorëzimin e tre platformave jack-up për Borr Drilling - ose një palë të tretë për të cilën Borr Drilling kishte qëllim për të shitur platformat - midis tetorit 2022 dhe korrikut 2023. Që atëherë, kontratat e ndërtimit për tre platformat janë rinovuar nga Borr Drilling te ADNOC Drilling, dhe kjo është e para nga tre format e platformave që do t'i dorëzohen lojtarit të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Ndërsa shpjegoi se jackup-i u dorëzua përmes filialit të tij 100% Keppel FELS, Keppel O&M zbuloi të enjten se kishte marrë pagesën e plotë prej përafërsisht 160 miliona dollarë me dorëzimin e pajisjes së parë. Si pjesë e marrëveshjes së novacionit, kompania do të marrë gjithashtu pagesa të plota për secilën nga dy platformat e mbetura pas dorëzimit.

Për të zgjeruar flotën e saj të platformave, ADNOC Drilling nënshkroi disa marrëveshje në fillim të këtij viti, duke përfshirë 30 majin për dy platforma, 10 qershor për një platformë dhe 24 gusht për një platformë tjetër. Gjiganti i Emirateve të Bashkuara Arabe zbuloi në fillim të këtij muaji se do të forcojë flotën e tij me tre pajisje të reja jack-up.

Tan Leong PengDrejtori Menaxhues (New Builds) i Keppel O&M, tha: “Ne jemi të kënaqur të mbështesim ADNOC Drilling në rritjen e flotës së saj të platformave dhe operacionet e shpimit me dorëzimin e të parës nga tre platformat e reja. Keppel O&M është gati të mbështesë klientët tanë me shërbime modifikimi shtesë ndërsa ata përgatisin pajisjet e tyre për vendosje.

“Me rinovimin e tre kontratave jackup me ADNOC Drilling, ne kemi siguri edhe më të madhe për dorëzimin e këtyre pajisjeve, marrjen e më shumë pagesave në para më shpejt dhe reduktimin e ekspozimit financiar të Keppel O&M ndaj aseteve të trashëguara. »

Përveç kësaj, Keppel O&M pret të marrë të paktën 352 miliona dollarë për të tre platformat midis 2022 dhe 2023, përveç kësteve të marra fillimisht nga klientët e mëparshëm për platformat. Platforma e parë, e cila sapo është dorëzuar, është ndërtuar sipas Dizajn KFELS Super Class Be cila është e aftë të operojë në thellësi uji mbi 400 këmbë, të shpojë në thellësi 35 këmbë dhe të shpojë puse të thella si vertikalisht ashtu edhe horizontalisht.

Platforma do të pajiset me një sistem ngritës të avancuar dhe plotësisht të automatizuar me kapacitet të lartë, një sistem sigurimi vetë-pozicional dhe akomodim me të gjitha lehtësitë për 150 persona.

Si pjesë e marrëveshjeve përfundimtare që Keppel Corporation ka nënshkruar në lidhje me transaksionet e propozuara Offshore & Marine, këto platforma janë pjesë e pajisjeve të trashëgimisë së Keppel O&M dhe këto pajisje dhe çdo të ardhur nga shitjet do t'i transferohen Asset Co, e cila është në pronësi të shumicës. . nga investitorë të jashtëm, pas kombinimit të propozuar të Keppel O&M dhe Sembcorp Marine.

“Familja jonë e pajisjeve të shpimit me cilësi të lartë dhe me kosto efektive KFELS B të klasit ka një histori të fortë në Lindjen e Mesme. Që nga fillimi i vitit 2022, nëntë pajisjet tona të pronarit jack-up janë kontraktuar për t'u vendosur në Lindjen e Mesme. Ndërsa normat e përdorimit të platformës së shpimit vazhdojnë të rriten, ne po shohim një kërkesë në rritje për pajisje me cilësi të lartë, të cilat pajisjet tona të vjetra janë të përshtatshme për t'i përmbushur. shtoi Peng.

Lidhur me bizneset e tjera të Keppel, duhet të theksohet se kompania së fundi përfundoi punën e modifikimit në katër platforma jack-up të KFELS Klasa B, të cilat do të vendoseshin në charter bareboat në Arabinë Saudite në tetor 2022.

Për më tepër, Keppel O&M ka siguruar detyra për dy platforma jack-up në nëntor 2022, të cilat do të vendosen në Arabinë Saudite.