Port Houston një fitues i madh në transferimin e mallrave nga perëndimi në lindje

Porti i Hjustonit theu rekordin e tij për numrin më të madh të kontejnerëve të trajtuar në një muaj të vetëm pasi disa importe amerikane u zhvendosën nga portet perëndimore në portet e Gjirit dhe të Bregut Lindor.

Port Houston raporton se vëllimi i përgjithshëm i kontejnerëve në gusht ishte 382 TEU, 842% më shumë nga i njëjti muaj i vitit të kaluar dhe 20%, ose 14 TEU, nga muaji rekord i mëparshëm i Hjustonit, i krijuar në maj 47.

Importet e kontejnerëve të ngarkuar në gusht arritën në 180 TEU, një rritje prej 132% krahasuar me vitin e kaluar. Në total, Port Houston ka trajtuar 13 TEU nga viti deri më sot, që përfaqëson një rritje prej 2% nga numri rekord i vitit të kaluar.

"Port Houston është i përkushtuar të përmbushë sfidën e kërkesës historike të ngarkesave dhe të sigurojë një portë me kosto efektive dhe jetike për mallrat e oqeanit të SHBA," tha Roger Guenther, Drejtor Ekzekutiv i Port Houston. “Ne investojmë në njerëz dhe infrastrukturë për të përmbushur nevojat e klientëve tanë. Ne po përshpejtojmë zhvillimin e hapësirës së oborrit të kontejnerëve dhe skelës, dhe po shtojmë pajisje të tilla si vinçat e anijeve në breg dhe vinçat e portave të lodhura nga goma për të ruajtur efikasitetin ndërsa rrisim kapacitetin e terminalit.

Portet e Gjirit të Gjirit dhe të Bregut Lindor të SHBA rritën vëllimet pasi importuesit devijuan mallrat nga Bregu Perëndimor i SHBA-së për të shmangur mundësinë e mbingarkesës së mëtejshme dhe si mbrojtje kundër një prishjeje të negociatave të punës midis punonjësve të porteve të bregdetit perëndimor dhe punëdhënësve të portit – megjithëse në këtë pikë duket e pamundur që secili nga skenarët nuk ka gjasa. Ndryshimi i vëllimeve të ngarkesave ka rezultuar në fitime të mëdha për portet si New York/New Jersey, Savannah dhe Houston, ndërsa portet e Bregut Perëndimor si Long Beach dhe Los Angeles kanë filluar të shohin rënie mujore nga viti në vit, megjithëse nga viti në vit. -Përdorimi i mallrave është ende në ose afër niveleve më të larta të të gjitha kohërave të vitit të kaluar.

Rritja në Port Houston po tejkalon atë të porteve të tjera të mëdha të kontejnerëve në SHBA. Sipas raportit Global Port Tracker të Federatës Kombëtare të Shitjes me Pakicë, vëllimet e importit të Hjustonit u rritën 21,4% nga viti në datë deri në korrik. Kjo krahasohet me fitimet prej 10,7% në New York/New Jersey, 14,1% në Charleston, 5% në Savannah, ndërsa Los Angeles/Long Beach panë vetëm rritje të vëllimeve me 1,1% gjatë së njëjtës periudhë. Në nivel kombëtar, importet e SHBA u rritën me 4,1% deri në korrik, sipas raportit të NRF.

Ngjashëm me Houston, Savannah gjithashtu kishte muajin e saj më të ngarkuar në gusht me xhiro totale më shumë se 18% nga viti në vit. Ndërkohë, importet e muajit të kaluar përmes Long Beach ranë 5,6% nga viti në vit, ndërsa fqinji Los Angeles pa importet e tij të rënë me 17% nga viti në vit.

Fatkeqësisht, fluksi i paprecedentë i mallrave nuk është pa sfida. Kohët e qëndrimit të importit në terminalet Bayport dhe Barbours Cut të Port Houston janë dyfishuar në një mesatare prej gjashtë ditësh nga dy në tre në të kaluarën. Rezervimet janë krijuar gjithashtu në NY/NJ dhe Savannah.

Për të ndihmuar në luftimin e problemit të mbipopullimit, Port Houston filloi të ofrojë orë pune të shtunën në mënyrë që importuesit të mund të merrnin kontejnerët e tyre një ditë më shumë në javë. Për më tepër, zyrtarët e portit po shqyrtojnë tarifat e tepërta të qëndrimit për kontejnerët që mbeten në terminal përtej periudhës së hirit pa pagesë.

"Ne u kërkojmë klientëve tanë të përfitojnë nga këto orë shtesë shërbimi të shtunave, të heqin shpejt kontejnerët tuaj dhe të marrin në konsideratë përshtatjen e procedurave për të punuar me ne drejt qëllimit të përbashkët përfundimtar të efikasitetit në të gjithë zinxhirin e furnizimit," tha Guenther.

Tonazhi total në objektet e Port Houston u rrit 24% për vitin deri në gusht. Importet e çelikut kanë qenë veçanërisht të forta këtë vit dhe janë rritur me 83% që nga fillimi i gushtit. Tonazhi i importit të automjeteve u rrit me 50% për muajin gusht, por gjithsesi në rënie me 9% për vitin nga një vit më parë.