Sistemet e gjeneratorëve të boshtit ABB për të mbështetur dhjetë anije me kontejnerë transporti COSCO me efikasitet energjetik

  • ABB ka siguruar porosinë e saj të parë nga COSCO Shipping, kompania më e madhe e transportit në Kinë, për sistemet e gjeneratorëve të boshtit magnetik të përhershëm
  • Krahasuar me grupet tradicionale të gjeneratorëve me naftë (njësi e vetme), sistemi i gjeneratorit të boshtit magnetik të përhershëm do të kursejë deri në 17% karburant.
  • Efikasiteti i përmirësuar i energjisë mbështet ambiciet e dekarbonizimit të COSCO Shipping dhe pajtueshmërinë me rregulloret e ardhshme EEXI dhe CII

ABB-së i është dhënë një kontratë përparimi me kantierin detar COSCO Shipping Heavy Industry (Yangzhou) Co. Ltd., për të pajisur 10 anije me kontejnerë China COSCO Shipping Corporation Limited me sistemet e saj të gjeneratorëve të boshtit magnetik të përhershëm. Marrëveshja riafirmon apelin në rritje të sistemeve si një rrugë e gatshme për treg për efikasitet më të madh të anijes. Porosia, që do të dorëzohet deri në fund të vitit 2025, përfshin sisteme për gjashtë anije 14 TEU dhe katër anije 000 TEU.

Organizata Ndërkombëtare Detare (IMO) po prezanton standarde të reja rregullatore – Indeksi i Efiçencës së Energjisë për Anijet Ekzistuese (EEXI) dhe Treguesi i Intensitetit të Karbonit (CII) – të cilat do të hyjnë në fuqi në janar 2023. Gjeneratori i përhershëm i boshtit të magnetit të ABB do të ndihmojë anijet COSCO të arrijë nivelet e kërkuara të efikasitetit, si dhe vlerësimet CII që verifikojnë emetimet e reduktuara të GS.

Zgjedhja e sistemeve të gjeneratorëve të boshtit të magnetit të përhershëm ABB nga COSCO Shipping është më e fundit në një seri miratimesh të rëndësishme për teknologjinë. Kontrata ndjek një seri porosish nga pronarët e anijeve ro-ro, ro-ro, transportuesit me shumicë dhe kontejnerët që specifikojnë sistemin me efikasitet të lartë, teknologjia e magnetit të përhershëm të të cilit i çon përfitimet e ofruara nga gjeneratorët në një nivel të ri. .

Gjeneratorët e boshtit me teknologjinë e magnetit të përhershëm ofrojnë 3-4% efikasitet më të lartë, kosto më të ulëta mirëmbajtjeje dhe deri në 20% gjurmë më të vogël në krahasim me sistemet tradicionale të gjeneratorëve të boshtit të bazuar në ngacmim sinkron. Në kombinim me diskun e avancuar ACS 880 të ABB, i cili garanton funksionalitet dhe fleksibilitet maksimal në aplikimet e hibridizimit, teknologjia mund të rrisë efikasitetin e energjisë me një përqindje të mëtejshme. Përveç kësaj, krahasuar me gjeneratorët ndihmës me naftë, gjeneratorët e boshtit magnetik të përhershëm ofrojnë deri në 17% efikasitet më të mirë të energjisë gjatë udhëtimeve.

"ABB ka mbështetur industrinë e transportit të Kinës për gati dy dekada dhe ne jemi krenarë që jemi partnerë me COSCO Shipping, kompania më e madhe e transportit në vend, në këtë projekt novator," tha Michael Christensen, Menaxher i Segmentit Global Dry Cargo, ABB Navy & Ports. “Ndërsa ne vazhdojmë të ndërtojmë aftësitë tona lokale për t'u shërbyer më mirë klientëve tanë dhe për t'i ndihmuar ata të arrijnë qëllimet e tyre të qëndrueshmërisë, teknologjia jonë e magnetit të përhershëm do të ketë një rol të rëndësishëm për të luajtur. »

Automatizimi i proceseve të ABB është lider në automatizimin, elektrifikimin dhe dixhitalizimin për industritë procesore dhe hibride. Ne u shërbejmë klientëve tanë me një portofol të gjerë produktesh, sistemesh dhe zgjidhjesh nga fundi në fund, duke përfshirë sistemin tonë të kontrollit numër 1 të shpërndarë, softuerin dhe shërbimet e ciklit të jetës, produkte specifike për industrinë, si dhe matje dhe analiza dhe oferta detare. Si numri 2 në botë në treg, ne shfrytëzojmë ekspertizën tonë të thellë të domenit, ekipin e larmishëm dhe gjurmën globale dhe jemi të përkushtuar të ndihmojmë klientët tanë të rrisin konkurrencën e tyre, të përmirësojnë kthimin e tyre nga investimi dhe të kryejnë operacione të sigurta, të zgjuara dhe të qëndrueshme. shkoni.abb/automatizimi i procesit

fik është një lider teknologjik në elektrifikimin dhe automatizimin, duke mundësuar një të ardhme më të qëndrueshme dhe më efikase nga burimet. Zgjidhjet e kompanisë lidhin njohuritë inxhinierike dhe softuerin për të optimizuar mënyrën se si gjërat janë bërë, lëvizur, fuqizuar dhe operuar. Duke u mbështetur në më shumë se 130 vjet përsosmëri, më shumë se 105 punonjës të ABB-së janë të përkushtuar për të nxitur inovacione që përshpejtojnë transformimin industrial. www.abb.com