Bordi i Drejtorëve i Port of New Orleans zgjedh Jensen si Kryetar

Bordi i Komisionerëve të Portit të New Orleans (Port NOLA) zgjodhi të enjten Jack C. Jensen, Jr. si kryetar të bordit, duke pasuar Charles H. Ponstein, mandati i të cilit si kryetar përfundoi këtë muaj. U zgjodhën gjithashtu Joseph F. Toomy, i cili do të shërbejë si zëvendëspresident dhe Walter J. Leger, Jr., i cili do të shërbejë si sekretar-arkëtar për një mandat nëntë-mujor.

"Jack Jensen ka sjellë dekada përvojë të transportit dhe logjistikës në këtë bord dhe ne presim kontributet e tij të vlefshme si kryetar ndërsa punojmë për të rritur biznesin e transportit të mallrave në të gjithë juridiksionin në tre famullitë e Port NOLA," tha Brandy D. Christian. Presidenti dhe CEO i Port NOLA dhe CEO i Komisionit Hekurudhor Publik të Brezit të Nju Orleans (NOPB).

Jensen iu bashkua bordit në qershor 2018 kur u emërua nga Guvernatori John Bel Edwards. Jensen ka mbi 40 vjet përvojë në industrinë e transportit, logjistikës, prokurimit, vlerës së shtuar, importit/eksportit, zhvillimit të porteve dhe transportit të kamionëve. Ai u diplomua në Shkollën e Lartë të Kryqit të Shenjtë dhe në Universitetin e Nju Orlinsit.

"Mezi pres mundësinë për të shërbyer si Kryetar i Bordit dhe besoj se kjo është një kohë kyçe për biznesin e Port NOLA," tha Jensen. “Porti është një motor kryesor ekonomik për shtetin tonë dhe investimet në infrastrukturën kritike janë fokusi teksa ne ecim përpara së bashku për të rritur biznesin dhe për të forcuar Port NOLA në tregun konkurrues të Gulf Gateway. »

Jensen ka shërbyer në bordet e Dhomës së Tregtisë Jefferson, Shtëpisë së Besëlidhjes dhe Shkollës së Lartë të Kryqit të Shenjtë. Ai ka ndihmuar organizatat bamirëse katolike të New Orleans, Bridge House, Desire NOLA dhe Save Our Lake Foundation. Jensen u njoh si modeli i vitit 2009 nga Këshilli i Lidershipit të Ri dhe Anëtar Nderi i Jetë i Transportuesve Ndërkombëtarë dhe Doganave të Nju Orleansit. Ai dhe gruaja e tij, Cindy, kanë shtatë fëmijë, gjashtë prej të cilëve ndihmojnë në drejtimin e bizneseve familjare.

“Ne e vlerësojmë shumë udhëheqjen dhe shërbimin e përkushtuar të Charlie Ponstein si Kryetar i Bordit tonë të Drejtorëve. Ai ka qenë i rëndësishëm në punën tonë në famullinë e St. Bernard dhe në avancimin e projektit të Terminalit Ndërkombëtar të Luizianës”, tha Christian.

Gjatë mandatit të tij si president, Ponstein luajti një rol kyç në drejtimin e investimeve të ardhshme detare dhe infrastrukturës në famullinë e Shën Bernardit. Kjo përfshin sigurimin e fondeve për shpenzimet kapitale për Korridorin e Transportit të St. Ponstein do të vazhdojë të shërbejë në bord si komisioner deri në fund të mandatit të tij pesëvjeçar në shkurt 2023.

Ponstein gjithashtu do të vazhdojë të shërbejë si kryetar i Komisionit Hekurudhor të Brezit Publik të New Orleans për mandatin e ardhshëm. Toomy do të zërë postin e zëvendëspresidentit dhe Léger atë të sekretarit-thesarit të ONPB.

Bordet e Drejtorëve të Komisionit Portual të NOLA dhe NOPB përbëhen nga shtatë anëtarë. Ata nuk janë me rrogë dhe kanë mandate pesëvjeçare. Guvernatori i Luizianës emëron anëtarë nga një listë prej tre nominimesh të paraqitura nga grupet lokale qytetare, të punës, arsimore dhe detare. Këshilli pasqyron juridiksionin e tre famullive portuale, me dy anëtarë nga Jefferson, katër nga Orleans dhe një nga Shën Bernardi. Presidenti Jensen dhe Zëvendës Presidenti Toomy përfaqësojnë Jefferson Ward; Sekretari i Thesarit Walter J. Leger, Jr., Komisioneri James J. Carter, Jr., Komisioneri Sharonda R. Williams, dhe Komisioneri William H. Langenstein, III përfaqësojnë Orleans Parish; dhe Komisioneri Ponstein përfaqëson famullinë e Shën Bernardit.