Dështimi elektrik çon në humbjen e drejtimit dhe 6 milionë dollarë dëme

Një ndërprerje elektrike shkaktoi humbjen e drejtimit të një transportuesi me shumicë dhe përplasjen e një maune pranë New Orleans vitin e kaluar, duke rezultuar në dëme të vlerësuara në 6 milionë dollarë, tha të enjten Bordi Kombëtar i Sigurisë së Transportit.

Transportuesi me shumicë Tema Jalma po kalonte në rrjedhën e sipërme në Misisipin e poshtëm më 12 korrik 2021, kur humbi drejtimin dhe goditi një maune të palëvizshme që po përdorej si hapësirë ​​zyre. Nuk raportohet për të lënduar.

Gjatë udhëtimit, timoni mbërtheu në portin 10 gradë. Sipas raportit, kur piloti vuri re se timoni nuk po përgjigjej, ai ndërmori veprime të menjëhershme dhe efektive për t'u siguruar që personat në bordin e maunes së zyrës të ishin të vetëdijshëm për situatën dhe u përpoqën të ngadalësonin anijen sa më shumë që të ishte e mundur.

Maune pësoi dëmtime në superstrukturën dhe trupin e saj. U ndërprenë lidhjet elektrike, hidraulike dhe komunikimin në breg dhe u dëmtuan sistemet e ngrohjes, ventilimit dhe ajrit të kondicionuar. Sistemi i ankorimit dhe të gjitha bandat dhe vendkalimet përreth që çojnë në maune u dëmtuan ose u shkatërruan gjithashtu.

(Pozicionet e skicuara nga Tema Jalma të marra nga VDR-ja e anijes që ilustron rrjedhën e anijes derisa goditi cepin e maunes së zyrës. Burimi i sfondit: Google Maps)

Gjatë hetimit të NTSB, një teknik zbuloi se një stafetë në gjendje të ngurtë në bordin e servo të sistemit të kontrollit të drejtimit operativ kishte dështuar, duke shkaktuar humbjen e drejtimit. Për më tepër, hetimi zbuloi se prodhuesi i sistemit të kontrollit të drejtimit, YDK Technologies, kishte krijuar një afishe paralajmëruese dhe kishte lëshuar një njoftim të rëndësishëm për anijet e pajisura me sisteme autopilot PT500 në dhjetor 2014, i cili adresonte dështimin e hasur në Tema Jalma. Sidoqoftë, operatori i anijes tha se nuk ishte vënë në dijeni për njoftimin dhe ngjitësin paralajmërues të YDK Technologies që nga viti 2014 deri pas kontaktit.

NTSB përcaktoi shkakun e mundshëm të kontaktit të Tema Jalma me maunen e zyrës, pati një humbje të drejtimit për shkak të dështimit të një stafete elektrike të gjendjes së ngurtë në tabelën e kontrollit të servo të sistemit të kontrollit të funksionimit të marsheve drejtuese. Mungesa e procedurave specifike në dispozicion të ekipit të urës për t'iu përgjigjur një dështimi të sistemit të kontrollit të drejtimit kontribuoi në këtë.

“Dështimet në sistemet e kontrollit të drejtimit mund të kenë pasoja të dëmshme”, thuhet në raport. “Kompanitë duhet të shqyrtojnë dhe identifikojnë dështimet e mundshme të sistemit të drejtimit dhe t'u ofrojnë ekuipazheve të kuvertës dhe motorit procedura të reagimit të shpejtë. Ekuipazhet e kuvertës dhe motorit duhet të kryejnë stërvitje të bazuara në skenarë për të ruajtur aftësinë në zbatimin e këtyre procedurave. »

Lexoni raportin: Raporti i Hetimit Detar 22/23