AD Ports Group arrin një arritje kyçe në ndërtimin e Portit Khalifa të CMA Terminals

AD Ports Group ka instaluar bllokun e parë 90 tonësh për murin e kalatës së portit të ri të CMA Terminals Khalifa, duke shënuar momentin historik të zhvillimit me një ceremoni të veçantë.

E shpallur në shtator 2021, zhvillimi i terminalit të ri është në rrugën e duhur me një shpenzim kapital të buxhetuar prej 3,3 miliardë AED. Terminali pritet të jetë funksional në gjysmën e parë të 2025 dhe do të menaxhohet nga një sipërmarrje e përbashkët në pronësi të CMA Terminals (70% në pronësi), një degë e gjigantit global të transportit dhe logjistikës CMA CGM dhe AD Ports Group (30% në pronësi ).. AD Ports Group po zhvillon një gamë të gjerë të infrastrukturës mbështetëse detare për terminalin, i cili do t'i sigurojë CMA CGM një qendër të re rajonale.

Drejtues të lartë nga AD Ports Group, CMA CGM dhe kontraktori detar NMDC morën pjesë në ceremoni, ku firmosën bllokun dhe panë vendosjen e tij nëpërmjet një vinçi detar.

CMA Terminals Porti i Khalifa

Kur muri i kalatës të përfundojë, blloku i nënshkruar do të jetë një nga më shumë se 6 në xhepin e kalatës 000 m të thellë dhe do të strehojë anijet më të mëdha të kontejnerëve në botë. Objektet e tjera në zhvillim përfshijnë një 19 metra të shkëputur nga deti, një platformë hekurudhore e ndërtuar plotësisht dhe 3 m² oborr terminal.

Kur të jetë gati, terminali i ri do të ketë një kapacitet fillestar prej 1,8 milionë TEU, do të integrohet plotësisht me Etihad Rail dhe do të përmirësojë ndjeshëm lidhjen dhe pozicionin e Portit Khalifa si një portë kyçe për në rajon.

Saif Al Mazrouei, Drejtor Menaxhues – Ports Cluster, AD Ports Group, tha: “Sot shënon një moment kyç në zhvillimin e terminalit të ri në Portin Khalifa, i cili do të çojë në rritjen e vëllimit të tregtisë dhe shtimin e lidhjeve të reja. tregtisë me kompani të tjera lider . portet, duke nxitur ekonominë e Emirateve të Bashkuara Arabe. Shkalla e këtij muri kalatë prej 1 metrash është tregues i ambicieve të këtij projekti, i cili do të krijojë një qendër kryesore për CMA CGM, një nga liderët në transportin detar dhe logjistikën, mbështetur nga kulmi i teknologjisë dhe shërbimeve.

“Me ardhjen e CMA CGM, Porti i Khalifa tani ofron qendra për tre nga katër kompanitë kryesore të transportit në botë, duke konsoliduar pozicionin tonë si lehtësuesi kryesor i tregtisë, logjistikës dhe industrisë. »

Michael Lund Hansen, CEO i CMA Terminals Khalifa Port, tha: "Ky është një moment i rëndësishëm për kompaninë tonë dhe partnerët tanë, pasi puna vazhdon për zhvillimin e këtij terminali të ri, i cili do të zgjerojë rrjetin e transportit dhe logjistikës së grupit tonë. Në rajon. Porti Khalifa është një qendër kryesore globale që mbështet flukset tregtare drejt dhe nga Abu Dhabi. Me terminalin tonë të ri dhe shërbimet e linjave që ai do të tërheqë, Porti Khalifa do të shohë rritje të lidhjes me tregjet globale dhe zhvillimin e objekteve të logjistikës multimodale dhe infrastrukturës së avancuar portuale.

David Gatward, Drejtor i Inxhinierisë dhe Shërbimeve Teknike, AD Ports Group, tha: “Ne kemi bërë hapa të mëdhenj në zhvillimin e portit të CMA Terminals Khalifa, siç dëshmohet nga ceremonia e sotme. Përveç fillimit të ndërtimit të murit të kalatës, punime të tjera detare në vazhdim, duke përfshirë bonifikimin e tokës për terminalin e ri, ndërtimin e një pellgu të ri portual dhe një valëkëmbues të shkëputur në det, janë në rrugën e duhur. Së fundmi është dhënë edhe kontrata për projektimin dhe ndërtimin e nënstacionit 33 kV. Zhvillimi dhe zgjerimi i vazhdueshëm i terminalit do të rrisë kapacitetin tonë të trajtimit të kontejnerëve dhe do të rrisë efikasitetin operacional. »

Porti Khalifa është një nga portet më të avancuara teknologjikisht në botë, me sistemin e parë autonom të kamionëve të transportit në Lindjen e Mesme, vinçat e automatizuar të magazinimit, dronët ajrore, sistemin ndijor 360 gradë dhe një sistem operativ të automatizuar të terminalit.

Është renditur në pesëshen e parë të Indeksit Botëror të Performancës së Portit të Kontejnerëve (CPPI), i zhvilluar nga Banka Botërore dhe S&P Global Market Intelligence.

Njoftim për shtyp

Lajmet më të fundit të transportit