Ku të merrni një traget për në Korsikë?

Korsika është sinonim i pushimit, pushimeve, natyrës, plazhit, shëtitjeve, etj. Por për të shkuar në ishullin e bukurisë, duhet të zgjidhni mes dy opsioneve: avion apo traget? Në këtë udhëzues, do të kuptoni se ku dhe si të merrni një traget për në Korsikë?

Nga cili qytet francez të merrni tragetin për në Korsikë?

Disa linja ju lejojnë të shkoni në Korsikë me varkë nga disa qytete franceze. Qoftë duke u nisur nga Franca apo Italia, mbani mend se tragetet nisen herët gjatë ditës. Në mënyrë ideale, ju duhet të qëndroni në një shtëpi që është afër portit. Nga Franca, ju mund të hipni në Nice për të udhëtuar me traget për në Korsikë. Porti ndodhet në hyrje të Nicës së Vjetër.

Kjo ju jep një pasqyrë të këtij qyteti historik. Nëse dëshironi të shijoni këtë vend, rekomandohet të filloni me Promenade des Anglais mitike dhe të shkëlqyer. Kini kujdes kur hyni në Nice, pasi ky qytet është shumë i ngarkuar dhe kjo mund të çojë në vonesa të konsiderueshme. Për informacionin tuaj, Corsica Ferries ofron lidhje nga Nice. Një qytet tjetër për të shkuar me traget për në Korsikë është qyteti i Fokeas i Marsejës.

Shërbehet nga dy kompani transporti: La Méridionale dhe Corsica Linea. Qyteti i tretë francez që ofron kalime në Mesdhe për ishullin e bukurisë është Toulon. Në varësi të vendndodhjes tuaj, është një pikënisje e shkëlqyer për të hipur në një traget dhe për të shkuar në Korsikë. Linjat ofrohen nga kompania Corsica Ferries. Pra, nëse doni të merrni tragetin nga një qytet i caktuar, shkoni te kompanitë e disponueshme që lidhin këtë port me Korsikë.

Portet e nisjes nga Italia në Korsikë

Për të arritur në ishullin e bukurisë me traget nga një qytet italian, është e mundur të nisesh nga disa vende. Në varësi të vendkalimeve, një largim nga Italia mund të duket si një zgjedhje e mençur. Qytetet si Savonne ose Piombino ofrojnë linja shumë interesante. Ashtu si në Francë, të gjitha kompanitë e trageteve nuk i shërbejnë domosdoshmërisht të gjitha porteve të këtij vendi. Para se të zgjidhni, mbani mend gjithmonë të krahasoni ofertat e të gjitha kompanive.

Në të vërtetë, udhëtimi në Itali është një kosto shtesë, ndaj sigurohuni që zgjedhja e kompanisë së trageteve të jetë një përfitim i vërtetë për ju. Më pak se 3 orë me makinë nga Nice, Gene është një port interesant nisjeje për sa i përket çmimeve dhe orareve. Për të rezervuar biletën tuaj, kontaktoni Moby Lines, kompania e vetme që i shërben këtij qyteti. Një tjetër port më afër kufirit francez, Savona nuk është shumë larg nga Genova. Ky qytet ndodhet më pak se 2 orë me makinë nga Nice.

Vetëm kompania Corsica Ferries e cila ofron tragete për në Korsikë nga kjo pikë embarkimi. Pak më larg nga kufiri francez, 5 orë me makinë nga Nice, mund të merrni varkën për në Korsikë në Livorno. Për ta bërë këtë, merrni Corsica Ferries dhe Moby Lines. Shumë larg Francës, Piombino është një qytet shumë i veçantë. Ajo ofron linjën Piombino-Bastia. Përveç kësaj, ju mund të kaloni edhe përmes ishullit Elba me kompaninë Corsica Ferries.