Roli i metanolit në tranzicionin energjetik të transportit detar u eksplorua në Samitin e parë të Metanolit në Londër

Lojtarët kryesorë nga i gjithë zinxhiri i vlerës së metanolit i bashkohen ngjarjes historike

ABS dhe MI organizuan Samitin e Metanolit në Londër, duke bashkuar pronarët e anijeve, kantieret detare, rregullatorët, portet dhe prodhuesit e metanolit për një pasdite me diskutime në panel të ndjekur nga një pritje në mbrëmje.

Panelistët nga Maersk, MAN Energy Solutions, Waterfront Shipping, SafeBulkers dhe Porti i Roterdamit diskutuan mundësitë dhe sfidat e adoptimit të metanolit dhe dhanë njohuri mbi teknologjitë në zhvillim që do të mbështesin shkallëzimin e infrastrukturës së metanolit.

Në një panel të dytë të fokusuar në zinxhirin e vlerave detare, përfaqësues nga MSC, Maersk, Proman dhe përfaqësuesi i Komisionit Evropian në Organizatën Ndërkombëtare Detare diskutuan mbi qëndrueshmërinë, përfitimet dhe pengesat në rrugë, metanolin si dhe kuadrin rregullator dhe financimin e projekti.

“Samiti theksoi një nga fushat më dinamike dhe më të rëndësishme të tranzicionit të energjisë: metanolin si lëndë djegëse detare. Metanoli njihet gjithnjë e më shumë si një rrugë alternative bindëse për pronarët dhe operatorët. Me përfitimet praktike që lidhen me lehtësinë e ruajtjes dhe trajtimit, intensitetin e reduktuar të karbonit nga rezervuari në zgjim, si dhe një rrugë drejt neutralitetit të karbonit përmes metanolit jeshil, metanoli paraqet një zgjidhje të menjëhershme dhe premtuese. tha Vassilios Kroustalllis, Zëvendës President i lartë i ABS, Global Business Zhvillimi. “ABS është e përkushtuar të mbështesë adoptimin e sigurt të metanolit nga industria dhe ngjarja e sotme është një aspekt i kësaj. Në këtë forum ne kemi bashkuar një përzierje unike njerëzish, biznesesh dhe rregullatorësh që mund të na ndihmojnë të kuptojmë se ku jemi, ku duhet të shkojmë dhe çfarë duhet të ndodhë që të ndodhë ndryshimi afatgjatë. .

“Ky Samit ABS-MI është një demonstrim konkret i rolit që luan metanoli sot në tranzicionin e industrisë së transportit drejt operimeve me karbon të ulët dhe përfundimisht karbon neutral. Përfshirja e lojtarëve kryesorë të industrisë në pronësi të aseteve, operacioneve të anijeve, teknologjisë, politikave dhe parashikimeve dhe furnizimit me metanol, na jep një pasqyrë gjithëpërfshirëse të peizazhit aktual dhe asaj që duhet të ndodhë. transporti. tha Greg Dolan, CEO i Institutit Metanol.

regjistrohem ICI për të parë samitin në internet më 6 dhjetor.

L'ABS Kërkesat për anijet me karburant metanol dhe etanol është në dispozicion për shkarkim ICI. Vendosja e një kursi për transport me karbon të ulët: Perspektiva me karbon zero është në dispozicion për shkarkim ICI.