Arritni nën det për të shtuar dy anije mbështetëse ROV në të

Kompania norvegjeze e shërbimeve të nëndetëseve Reach Subsea tha të enjten se kishte arritur një marrëveshje për të zgjeruar flotën e saj operative me dy anije mbështetëse ROV.

Kompania tha se kishte siguruar "kapacitet të konsiderueshëm të anijes për katër vitet e ardhshme" përmes një marrëveshjeje për të blerë anijen mbështetëse ROV me shumë qëllime Edda Sun për 29 milionë dollarë dhe një kontratë çarter për anijen mbështetëse ROV me shumë qëllime. Shko Elektra për një periudhë, duke përfshirë opsionet, deri në vitin 2027.

“Me kushtet e favorshme për dy anijet e reja dhe kartat ekzistuese të Havila Subsea dhe Deep Cygnus, Reach Subsea tani ka një portofol afatgjatë të flotës bazë me një avantazh kostoje të vlerësuar prej 20-30% ndaj tregut aktual. të përmirësohet më tej me lëshimin e anijeve pa pilot Reach Remote, të planifikuara për t'u nisur në vitin 2023, "tha Reach Subsea.

Regjistroni aktivitet dhe perspektivë të fortë

Jostein Alendal, CEO i Reach Subsea, tha: “Aktualisht jemi duke përjetuar një aktivitet rekord dhe përballemi me një treg me perspektiva solide rritjeje për vitet në vijim. Rrjedhimisht, tregu për kapacitetin e anijeve do të jetë shumë i ngushtë, por ne jemi tani të pozicionuar në mënyrë perfekte për të manovruar dhe për të përfituar nga kërkesa në rritje për misione afatshkurtra dhe shumëvjeçare, "tha

Marrëveshja e kartës Go Electra është për një afat të fortë katërvjeçar me një opsion për t'u zgjatur për një vit, me, tha Reach Subsea, një marrëveshje shumë konkurruese të normës fikse të kartës dhe ndarjes së fitimit.
Go Electra – Kredia: Reach SubseaPër më tepër, kompania tha se blerja e anijes Edda Sun përfaqëson një zhvillim të ri për Reach Subsea, pasi operacionet e kompanisë deri më tani janë bazuar në kapacitetin e anijes çarter.

"Megjithatë, norma e nënkuptuar e çarterit që rrjedh nga çmimi i blerjes në anijen [Edda Sun] është më e ulët se tarifat e çarterit që na ofrohen në anije të tjera të ngjashme në treg," tha Reach.

“Në tregun e sotëm, është tërheqëse nga perspektiva e kostos të zotërosh pjesë të kapacitetit të anijes ROV. Zotërimi i anijes nënkupton gjithashtu zbutjen e çdo rreziku të inflacionit të kostos në vitet në vijim, si dhe të jesh në gjendje t'u përgjigjemi me besueshmëri klientëve tanë. nevoja në rritje për zgjidhje afatgjata”, tha Jostein Alendal.©Reach Subsea

Edda Sun është ndërtuar në vitin 2009, ndërsa Go Electra është ndërtuar në vitin 2011.

"Të dyja janë anije mbështetëse ROV shumë të gjithanshme, të përshtatshme për gamën e gjerë të aktiviteteve të studimit, inspektimit dhe mirëmbajtjes nënujore të Reach Subsea (IMR), si dhe aktivitetet e ndërtimit dhe mirëmbajtjes. çmontimin. Ato janë efikase në karburant dhe janë në gjendje të funksionojnë në kushte të vështira moti me pak kohë joproduktive, "tha kompania.

Edda Sun do të mobilizohet me një ROV të klasës punëtore dhe një interceptor Surveyor me shpejtësi të lartë në kohë për sezonin e ngarkuar të Detit të Veriut. Go Electra do të jetë në dispozicion për Reach Subsea në fillim të vitit 2023 dhe do të mobilizohet me një ROV pune dhe një ROV vëzhgimi.

“Shlyerja për blerjen e Edda Sun do të bëhet në mars 2023 dhe është subjekt i pëlqimit të bankave tona dhe një inspektimi të kënaqshëm të anijes. Ekzekutimi i marrëveshjes së kartës Go Electra është gjithashtu subjekt i inspektimit të kënaqshëm të anijes. Reach Subsea po shqyrton mundësi të ndryshme financimi për transaksionin, duke përfshirë borxhin, kapitalin, partneritetin ose një kombinim të këtyre burimeve, "tha kompania.